1.9.2007

KULUTUSTOTTUMUKSET

Helsingin Sanomien Kuukausliite tarjoaa syyskuulle asiaa vaatteista ja muodista. Kuukausiliite on uhrannut oikein 4 aukeamaa tyttöjen pitämille muotiblogeille. En lähde kommentoimaan erityisemmin Joanna Palménin kirjoittamaa artikkelia tytöistä ja heidän blogeistaan, mutta yhteen asiaan haluan ottaa kantaa.

"Pysähdytäänpäs nyt vähän kauhistelemaan. Lapsen ostolakko säästää 40 € päivässä, ja lapsilisät hujahtavat designvaatteisiin Nykyteinin ylläpidon täytyy olla vanhemmille aivan tolkuttoman kallista!"

Näin kirjoittaa Joanna Palmén kuulleessaan, että tyttö ostaa parilla sadalla eurolla vaatteita design-vaatekaupasta.

HYVÄ! että ostaa vaatteita! Ja design-sellaisia! Eikä alkoholia tai tupakkaa! Kirjoittaja yrittää nyt pullistella asiaa liikaa! Joskus oikein ärsyttää, kun kirjoittajat ja journalistit yrittävät viimeiseen asti luoda kohua! Kirjoittajan pitäisi oikein hurrata sen myötä, että rahat menivät vaatteisiin eikä alkoholiin!

Asiasta muihin astioihin. Minulta usein myös tivataan, mistä minulla on varaa ostoksiini. Olen kyllä opiskelija, mutta olen tehnyt kouluni ajan töitä siinä ohella. Tämä vuoden alusta olen työskennellyt esimiestehtävissä kuukausipalkalla. Opintotukea en ole kyllä nostanut yli vuoteen - Adios Olivos! Ja valmistun opinnoistani ajalla ja voin kyllä todeta vielä, että aikast hjuvin! Ja viimeiseen Lontoon matkalleni keräsin rahaa puolisen vuotta! Aina voi miettiä mihin sitä rahaa käyttää ja miten sitä voi säästää. Itse en ainakaan polta, joten laitan senkin summan kuukaudessa vaikka uusiin farkkuihin!

Olen itse ostanut vaatteeni 16-vuotiaasta lähtien. Olen aina ollut sitä mieltä, että jos itse tienaat, saat myös itse käyttää ne! Ja uskon, että nuoret ja vähän vanhemmat osaavat käyttää rahansa järkevästi.

Olen myös sitä mieltä, että rahalla ei saa tyylitajua. Vaikka ostaakin merkkituotteita, ei välttämättä näytä hyvälle. Tarkoitan sitä, että vähemmälläkin budjetilla saa aikaan ihmeitä. Pitää vaan osata hyodyntää erilaiset kaupat luodessaan itselleen asuja.

Muotiblogeista on kirjoitettu myös uudessa Trendi-lehdessä.

3 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Vau mikä kirjoitus ! :)

Dazed and confused kirjoitti...

Hyvä juttu :) Pitää tässä välissä ylistää sun blogia. Ehkäpä jopa paras blogi jota luen. Postaukset ovat hyvin kirjoitettuja, ja otat kantaa asioihin miellyttävällä tavalla jos niin voi sanoa. Blogin ulkoasu on myös mukavaa katseltavaa.

S I L V E R kirjoitti...

Kiitoksia tytöt sanoistanne! On kiva saada positiivista palautetta tyttöjen blogivaltakunnassa! =)