10.9.2007

LUST LOVE HATE - DEFINITELY LOVE !

Se, mikä alkaa jo kyllästyttämään ovat jatkuvat Paola SuhonenHannaSarenDanielPalillo -uutiset lehdissä. Ja kun kaikki kiteytetään jo vanhaan Fenno Folk -termin alle. Minulla ei ole mitään kyseisiä suunnittelijoita vastaan, mutta muitakin suomalaisia muotoilijoita/suunnittelijoita kyllä löytyy! Tässä heistä yksi.

Lust Love Hate -merkin takana on suomalainen suunnittelija, joka tekee lopputyömallistoaan Vancouverissa. Suunnittelija kertoo, että hän haluaa keskittyä aluksi miesten vaatteisiin. Hän arvostaa yksilöllisyyttä, joten vaatteita ei tulla näkemään jokaisen päällä. (Ylläoleva kuva (re)birth mallistosta)

"Mutta mun merkki on ehdottamasti tapa luoda ja ilmaista itseäni. Jokainen mallisto lähtee mun omista mieltymyksistäni ja ispiraatiosta ja jokaiseen mallistoon liittyy aina paljon henkilökohtaisia asioita. Ne eivät useinkaan välity kuluttajille tai muille ihmisille, mutta ne tekee mun työskentelystä miellekästä."

Henkilökohtainen tiedonanto 7.9.2007

Yllä olevat kuvat ovat suunnitelijan lopputyömallistosta. Osa printeistä on kankaasta - leikattu käsin tai laaserilla. Ne ovat liimapainettu kiinni ja osa printeistä on tehty silkkipainotekniikalla.

Itse kiinnostuin suunnittelijan työstä tehdä vaatteita. Kiinnostuin erittäin paljon (re)birth mallistosta, printeistä ja fabric experimenteistä. Kangas kokeilut lähentelevät jo taideteoksia. Kuvia on nähtävillä suunnitelijan kotisivuilla.

En tiedä haluaako suunnittelija tuoda suomalaisuutta esille, mutta joissakin mallistoissa on nähtävillä joitakin yhtäläisyyksiä Suomeen. Lopputyömallistossa seikkailee eläinhahmo, joka muistuttaa hyvinkin paljon poroa sarviensa kanssa. Tämän myötä sen voi yhdistää fenno folk -termiin. Mutta kun tarkastelee suunnittelijan koko repertuaaria, voi sanoa, että fenno folk on aika kaukana kyseisistä vaatteista.

Lust Love Hate -vaatteita ei ole myynnissä missään - vielä! Siihen voi tulla kyllä muutos!

Kuvat lustlovehate.com ja lustlovehate.blogspot.com

Ei kommentteja: