7.11.2007

SEX APPEAL & CLOTHING

Seksikkyys on pukeutumisen yksi ulottuvuus, jolla voidaan luonnehtia esimerkiksi ihmisen ulkonäköä. Mitä siihen tarvitaan, että voi näyttää seksikkäältä?

Aloin miettimään pukeutumista ja seksikkyyttä, kun luin uutta Dazed -lehteä. Mieleeni tuli myös huomenna lanseerattava Roberto Cavallin mallisto H&M:lla. Cavallin vaatteethan ovat seksikkäitä ja rohkeita. Mitä tapahtuu, kun high fashion designer luo upeita luomuksia "kaikille helposti saataviksi"?

Tällä postauksella haluan tuoda esiin seksikkyyden ja pukeutumisen. Seksikkyydellä en tarkoita pornoa. En tarkoita sitäkään, että seksiikkyys tarvitsee aina paljasta ihoa. Seksikkyys ei ole yhtä kuin s/m-asut jne. Tämä tarkennus sen takia, ettei tule väärinkäsityksiä.


"Seksikkyys ei suinkaan ole pelkkää perseen keikuttamista, vaan ihmisen tietoisuutta omasta ulkoisesta ja sisäisestä eroottissuudestaan..Seksikkyys on kokonaisvaltainen asia, joka syntyy siitä, että ihminen tykkää itsestään, välittää omasta ruumistaan."

Seksuaaliterapeutti Heidi Valasti City-lehdessä 20/2003 "Totuus seksikkyydestä"
Johanna Salin


"To be sexy, a man has to be confident of his personality, passionate but spontaneous at the same time, and has never to give up on being ironic."

Dolce & Gabbana, Dazed & Confused Vol II #55

Mielestäni seksikkyys ei tarvitse paljasta ihoa. Ihmisellä voi olla mitä vaan päällä ja hän lumoaa seksikkyydellään. Seksikkyyttä ei tehdä siis ainoastaan vaatteilla. Dolce & Gabbanan lainaus Dazed -lehdestä on todella hyvä. Tapa, millä ihminen kantaa vaatteensa luo esimerkiksi seksikkyyttä. Itsevarmuus on osa pukeutumista! Mielestäni myös liiallinen itsevarmuus ei näytä hyvälle pukeutumisessa ja kun kyseessä on vielä seksikkyys.

Huomenna alkavat Roberto Cavallin juhlat H&M:lla alkoivat vähän pelottaa, kun aloin miettimään pitemmälle pukeutumista ja seksikkyyttä. Naisten mallistossa on paljon seksikkäitä eläinkuoseilla varustettuja tunikoita ja hameita. Nämä vaatteet eivät kaikille sovi, koska ne vaativat ihmiseltä paljon. Mikään vaate ei näytä hyvälle ihmisen päällä, jos sitä ei osaa kantaa.

Itsevarmuus on erittäin tärkeä asia pukeutumisessa. Se on osa tyylitajua. Nämä yhdessä tuovat esimerkiksi seksikkyyttä ihmiseen.

Kuvat otettu Dazed -lehdestä
Gisele & Roberto Cavalli robertocavalli.com

1 kommentti:

J.Hurme kirjoitti...

seksikkyys syntyy mielestäni jokaisella korvien välissä.
tottakai siihen voi vaikuttaa pukeutumisella ja yleisellä tasolla varsinkin pukeutumisen tuomalla itsevarmuudella - eli mitään universaalia seksikkyyttä ei voi ainakaan vaatteilla saavuttaa.