6.10.2007

KATI HIENONEN JA MIKA MANNERMAA

Halusin kirjoittaa suomalaisista henkilöistä, jotka tekevät työtä tulevaisuuden ennustamisen ja trendien parissa. Valitsin kaksi ammattilaista, jotka esiintyvät paljon lopputyössäni.

Trendianalyytikko Kati Hienonen pitää omaa yritystä nimeltä Perhosvaikutus Oy. Hän on esimerkiksi opiskellut vaatesuunnittelua Lahden Muotoiluinstituutissa ja kirjoittanut muotijuttuja Sanoma Magazinessa.

"Trendien ennustamisessa on kyse epäjatkuvuuksien yhdistämisestä ja vaistosta liittää erilaisia vähän oudoiltakin tuntuvia asioita yhteen. Konkreettisesti kerään trendejä ja analysoin niitä."

Lainaus fashionFINLAND Muutoksen havainnoitsija

Viime kuussa ilmestyi Hienosen kirja Suomalaisen designin uudet mielentilat Otava 2007

Mika Mannermaa on kauppatieteiden tohtori ja tulevaisuudentutkimuksen dosentti. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus tulevaisuuden tutkimuksesta. Hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten yritysten, ministeriöiden, halituksen, eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan ja kuntien kanssa.

Mannermaa on kirjoittanut yli 200 raporttia, artikkelia ja kirjaa tulevaisuudentutkimuksesta.

Luen tällä hetkellä Mika Mannermaan Heikoista signaaleista vahva tulevaisuus -kirjaa, jota suosittelen kaikille. Kirja pitäisi antaa pakolliseksi oppikirjaksi kouluihin!

Ei kommentteja: