28.10.2007

FINSK - TAIDETEOKSIA JALOILLE

Viime viikko meni matkustellen. Vietin talvilomaa töistä, joten päätin lähteä maakuntamatkalle. Reittini oli Tampere-Rauma-Helsinki-Tampere. Ja tavaraa oli enemmän paluumatkalla!?

Viikonlopun vietin Helsingissä shoppaillen ja harrastaen kulttuuria. Kävin ihanan ystäväni Heidin kanssa Design Forumissa ja ihastuin siellä olevaan näyttelyyn.


Julia Lundstenin kenkämallistot saavat innoituksensa luonnosta ja rakennusten yksityiskohdista. Kenkäfilosofia perustuu erilaisuuteen. Lundsten ei tee asoita varman päälle. Hän luottaa siihen, että tekemällä välillä niin hyviä kuin huonojakin juttuja, suunnittelutyössä pääsee eteenpäin. "Markkinoilla on paljon "kivoja kenkiä". Sen vuoksi uskon, että on tärkeää suunnitella jotakin erilaista. Koetan haastaa tavanomaisia metodeja käyttämällä uudenlaisia muotoja ja materiaaleja. Pääasia on, että kenkä on suunniteltu niin, että se näyttää hyvältä jalassa, Lundsten summaa. "

Metro-lehti tiistai 23.10.2007 numero 206 Julia Lundsten rikkoo kaavoja Riikka Hollo

Lundsten nappasi Design Forum Finlandin muotoilupalkinnon Finsk-kenkämerkillään lokakuussa. Suunnittelija on palkittu jopa kaksi kertaa Manolo Blahnik Awardilla. Ihastuin näyttelyssä tähän valkoiseen kenkään.


Useimmat kengät näyttivät kyllä aika vaarallisilta. Miettien juuri siis koron korkeutta ja kengän rakennetta. Alla olevat kengät olivat osa näyttelyä, jotka olivat suunnittelijan kokeilutöitä.


Lue myös miehestä, joka suunnittelee taideteoksia jaloille!

Ei kommentteja: