25.6.2007

LONDON vs PARIS - PARIS vs LONDON

Suuri intohimoni on tulevaisuuden ennustaminen ja se miten muoti-ilmiöt syntyvät. Alusta lähtien olen halunnut tutkia ja tutustua ihmisiin tulevaisuuden ennustamisen saralla.

Minkälaisia he ovat? Missä he asuvat? Mitä he tekevät ollakseen hyviä työssään? Lukea lehtiä? Opiskella ahkerasti? Vai onko kyky ennustaa tulevaisuutta synnynnäinen lahja?

Tapasin Lontoossa Trendstopin edustajan, joka todella avarsi minulle maailmaa trendien ympärillä. Hän kertoi, että ei hän voisi asua missään muualla kuin Lontoossa. Yksinkertaisesti 'kaikki' on siellä. Hän asuu Länsi-Lontoossa, joka on nyt tällä hetkellä hip-paikka. Hän ei usko, että muualta löytyisi samanlaista hypetystä.

Kyselin myös paljon Mr.X:ltä mitä hän tekee ollakseen ajan hermoilla. Hän kertoi, että hän harrastaa kulttuuria monella tavalla. Hän myös seuraa ja katselee ihmisiä ympärillään liikkuessaan missä tahansa.

Pitääkö muuttaa Lontooseen, jotta voit saada tarvitsemasi inspiraatiot luodaksesi kuvia tulevaisuudesta?


Uudistuneessa Muoto -lehdessä 3/2007 "4xPariisin muodin kasvot" otsikon alla 4 erilaista muodin ammattilaista kertovat rakkaudesta Pariisiin.

Stylisti ja Vogue Hommes International -lehden editorial assistant Hannes Hetta haastattelussaan:

"Jos olisin jäänyt Ruotsiin, en varmasti olisi päätynyt stylistiksi tai tehnyt mitään muutakaan muotiin liittyvää. Muotimaailman koko ja skaala on täällä niin paljon suurempi kuin missään muualla. Alalla työskentelee yhdessä kaikenikäisiä ihmisiä monelaisista sosiaalisista ja kulttuurisista lähtökohdista, mikä on valtava rikkaus. Lisäksi kaikki uusi on aina tervetullutta ja erilaisille näkemyksille löytyy tukea ja tilaa elää. "

Teksti Uusi Muoto -lehti 3/2007 s.68

Jokaisella on varmaan omat näkemyksensä siitä, missä muoti elää. Mutta uskon, että virikkeet ympärillämme ovat voiman lähde, kun mietimme tulevaisuuden ennustamista. Mielestäni Lontoo on katumuodin ja Pariisi taas luxus-muodin mekka. Mielipiteitä on paljon ja niitä pitää olla.

Mutta tunsin Lontoossa hengittäväni. Paikkana se antaa tilaa ja mahdollisuuksia. Tampere antaa myös mahdollisuuksia, mutta rajat tulevat hyvin nopeasti vastaan. Mitä Hannes Hetta sanoi haastattelussaan, että kaikki uusi on aina tervetullutta, on ehkä ongelmakohta Suomessa. Täällä ei anneta asioiden valloittaa. Ongelmakohtana on varmaan myös kohderyhmä. Tällöin kulttuurimme jää suppeaksi.

Se, mitä opin Lontoon matkallani on, että haistellaksesi ilmaa ja luoda visioita tulevaisuudesta, pitää oikeasti tarttua mahdollisimman moneen asiaan. Pitää tutkia, katsella ihmisiä, miettiä asioita, lukea, istua kahvilassa ja vaikkapa käydä baletissa. Kaikki asiat avartavat mieltä ja antavat mahdollisuuden katsoa maailmaa toisella tavalla.

1 kommentti:

Viola kirjoitti...

kiva postaus! oli mielenkiintoinen lukea..