24.6.2007

finnfashion

15.6.2007 ilmestyi ensimmäinen finnfashion -lehti. Kävin ostamassa tämän 4 kertaa vuodessa ilmestyvän englannin kielisen lehden.

Lehden kansi minimalistisella otteella panee asiakkaan selailemaan sitä. Lehti on yksinkertaisesti tyylikäs. Lehdestä huomaa, että kaikki on tarkalleen mietitty. Lehti ei valitettavasti yllättänyt minua. Ei mitään uutta. Olisin kaivannut jotain "never heard this before" -asiaa.

Ja eikö tästä fenno folk -asiasta ole jo tarpeeksi kirjoitettu ja puhuttu? Ja miksi pitää leimata kaikki (muotoilijat, vaatesuunnittelijat jne.) saman ilmauksen alle? En ole mitenkään vastaan suomalaista designia, mutta tämä ei imartele suomalaisia. Se hohdokkuus kaikesta katoaa aika nopeasti, kun kuulee sanan fenno folk.

Lontoon matkallani kävin Sketch -ravintolassa ja siellä hetken istuttuani tajusin, että tuollahan edessä seinällä on Marimekon kaivo-kangasta. Minulle ei tullut alussa mielenkään, että se oli Marimekkoa, vaikka olin tuijottanut kangasta hetken. Matkaoppaani Trendstopista kertoi, että lontoolainen yritys vie Marimekkoa Englannissa eteenpäin. Ulkomaalaisten silmissä kangas oli saanut uuden muodon ja kohteen. Kangas oli laitettu seinälle katosta roikkumaan, jota koristi eläimen pää, joka oli duunattu valoksi.

Kun joku sanoo ääneen Marimekko, ensimmäinen asia mikä tulee mieleen on se raitapaita. En vähättele todellakaan Marimekkoa tai raitapaitaa, mutta tälläisistä mielikuvista täytyy päästä irti, kun haluamme viedä suomalaista designia rajojen ulkopuolelle.

6 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Täytyypä tutustua lehteen - hyvä, että edes yritetään jotain vähän laadukkaampaa!

Olen muuten haastanut sut blogipeliin! Ohjeet löytyvät mun blogista!

Anonyymi kirjoitti...

Korjaapa raitapaita linkki, niin lukijoiden ei itse tarvitse poistaa siitä sitä alkua... Kiits.

S I L V E R kirjoitti...

Linkki korjattu!

Anonyymi kirjoitti...

Él moro! Ostin myös into piukassa finnfashion-lehden toissa viikolla ja olen samoilla linjoilla; ei mitään uutta tai mullistavaa! Samat jutut/ilmiöt siinä esiteltiin, mitkä muutenkin pyörii nyt ihmisten huulilla (esim. Daniel Palillo, Vinyl, Claudia Cifu etc.) Ja fennofolk alkaa käsitteenä olla tosiaan kulunut - I agree! Ihmetytti myös, mitä tekemistä Seppälällä on suomalaisen designin kanssa...? Kaiken lisäksi lehden teksti oli paikoin varsin tökeröä, mutta idea varmasti kantaa vielä, kunhan lehti saa vähän kehittyä ja kasvaa :)!

S I L V E R kirjoitti...

Heidi:

Jooh, naurahdin myös tällä Seppälä meiningille! =)

Jooh, kyllä ostan seuraavan numeron ja alan tekemään sitten vasta tuomiota!

Anonyymi kirjoitti...

Hmm eikös ne Seppälän vaatteet ihan Suomessa suunnitella? Mutta joo, ei se nyt välttämättä ihan varsinaista _designia_ ole..