3.5.2007

LABORATORIO SILVER !

Ihastuin viereisessä kuvassa olevaan tyyliin. Housut ovat hyvinkin raikkaat näin pillivillityksen lomassa. Vaaleanpunainen takki yhdistettynä rusettiin näyttää toimivan aika hyvin. Kuva on Dsquared2 S/S 2007 mallistosta..

Piipahdin tuossa H&M:ssa ja tässä ostokset: Musta solmio, valkoinen puvun takki ja hyvinkin väljät farkut.

Farkkujeni koko on 32/32 mutta ostin tarkoituksella 34/34. Housut olivat kumminkin hyvin istuvat takaa ja lahkeissa on pientä rypistystä, että ne laskeutuu hyvin kenkien päälle. Farkkujen takaosassa yksityiskohtia, jotka antavat pientä säväkkyyttä tavallisille housuille.

Ongelma: takki on valkoinen eikä vaaleanpunainen. Takkia ei saa pestä koneessa eikä vesi tee sille mitenkään hyvää.


Ongelman ratkaisu: Käy läpi kaikki Tampereen kangaskaupat ja mahdolliset pienet nappi -kaupat. Tamperelainen Harraste Oy tuomiokirkonkadulla pelasti kumminkin ongelman. Kaupasta löytyi Javana Batik-Textilfarbe Pink / Rose -käsinvärjäys pulveri (3,30 €).

Kotona saavi täyteen kuumaa vettä ja takki upoksiin - maksoi mitä maksoi ! Ohjeissa käskettiin liuottaa koko pussin sisältö, mutta käytin vain puolet. Ohjeissa käskettiin myös odottaa tunnin imeytymistä - itse liuotin takkia alle 10 minuuttia.

Takki sai kivan haalean vaaleanpunaisen värin Takki on kuivumassa, mutta lupaan laittaa kuvan heti, kun takki on kuivunut!


1 kommentti:

Frei kirjoitti...

Kaikennäköisistä takeista löytyy nykyään vesipesun kieltävät ohjeet... ihan turhaan. Valmistaja välttää näin vastuun mm. kutistumisesta (tehtaissa ei pestä kankaita ennen itse valmistusprosessia, mikä pitäisi aina tehdä kun kyseessä on luonnonkuidut - oli kyse sitten 100% tai sekoitemateriaalista, luonnonkuidut kutistuvat aina ensimmäisessä pesussa) ja tavallaan sysäävät sen pesuloille.

Jos vähääkään omaa materiaalituntemusta, voi suurimman osan kemiallisilla pesuohjeilla varustetuista vaatteista pestä ihan kotioloissa.