16.8.2007

VINTAGE JACKET


Tiroli on Itävallan osavaltio Alpeilla. Sen pääkaupunki on Innsbruck. Historiallinen Tirolin alue nykyisin jakaantuu Itävallan osavaltioon ja Italian Etelä Tiroliin. Vuodesta 1919 alkaen Pohjois- ja Itä-Tiroli ovat muodostaneet Itävallan osavaltion Tiroli, kun taas Etelä-Tiroli yhdessä Trentinon alueen kanssa muodostaa Italian Trentino-Alto Adigen alueen.



Kuten arvata voi, alueella on erittäin rikas puketumis- ja vaatehistoria. Löysin eilen UFFilta Tirolilaisen vintage takin.

Tirolilais vaatteet voivat koostua esim. vuoristo- ja merinolampaanvillasta sekä alpakasta. Ne muodostavat kevyen ja hyvin tuulta, vettä ja rasistusta kestävän kankaan. Perinteisten vaatteiden ulkonäköön kuuluu oliviin vihreä väri.

Ihastuin takin oliivin vihreään väriin ja historiallista käsityötä hehkuavaan taitokseen mahtavilla napeilla. Takin selkäosa on myös persoonallinen. Takin kiinnityskohta on myös erittäin mielenkiintoinen, joka jättää alla olevan paidan/puseron näkyville. Aion pitää takkia mukavien, vähän kulutettujen farkkujen kanssa. Takin alle aion laittaa mustan tai valkoisen paidan.

Eräs ystäväni kysyi eilen minulta, että miten löydät UFFilta tuollaisia vaatteita. Vastasin siihen, että siihen pitää olla "silmää". Pitää etsiä se helmi sieltä vaatteiden seasta. Vaikka vaate ei olekaan muodissa, sitä voi yhdistellä tämän hetken muihin trendikkäisiin vaatteisiin ja asusteisiin. Ja jokaisellahan on oma tyylinsä. Persoonallinen pukeutuminen tekee ihmisestä mielenkiintoisen ja kertoo ihmisen tyylitajusta.

Lähteet ja kartta kuvat fi.wikipedia.org

Ei kommentteja: