3.4.2007

METALLI ROCKS !

Tämän kesän ehkä näkyvin trendi on metalli ja täten kulta ja hopea. Metalli näkyy musiikissa, hiuksissa, vaatteissa ja koruissa. Hyvänä esimerkkinä ovat Balenciagan futuristiset naisten kultaiset leggingsit (viereinen kuva). Dior Hommen kesän mallistosta löytyy monia hopeisia takkeja ja paitoja. Dolce & Gabbana pukee naiset myös hopeiseen "panssari" -tyyliseen hameeseen. Ja näin Euroviisujen ja Idolsin aikana metalli tulee hyvinkin esille musiikissa.

Viereisessä kuvassa Dolce & Gabbanan miesten aurinkolasit, jotka tilasin maahatuojalta. Nuo aurinkolasit näyttävät ainakin minun päällän
i siltä, että olen yksi Pet Shop Boysin jäsenistä.


Lopputyötäni ajatellen, mikä on ennakoinut tätä trendinä?

Mielestäni metalli on pitkän ajan kehitystrendi.
Kaikkihan on jo nähty ja koettu. Tarkoitan, että metalli on elänyt kumminkin trendien kehityksessä pitkään. Ja niin sanottu heikko signaali ei ole tässä vaiheessa kuollut vaan jatkaa matkaa.

Yleinen suomalainen asiasanasto luonnehtii heikkoja signaaleja sellaiseksi
ilmiöksi tai tapahtumaksi, jotka ei välttämättä tapahtuessaan vaikuta tärkeältä, mutta joilla on tulevaisuuden kannalta tärkeä tai jopa ratkaiseva merkitys. Heikko signaali on ensimmäinen ilmaus muutoksesta tai se voi olla juuri se sysäys, joka muuttaa ratkaisevasti tapahtumien kulkua.

Taideteollisesta korkeakoulusta valmistuneen Ana Nuutisen
mukaan heikko signaali elää vain hetken, sen jälkeen se joko kuolee tai muuttuu vahvaksi signaaliksi ja täten jatkaa matkaa kohti trendiä. Väitöskirja Edelläkävijät 2004, 22

3 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Tsemppiä sekä lopputyön että blogin kanssa!

Metallitrendistä... Kannattaisi ehkä katsoa löytyykö esim.yhteiskunnallisessa kehityksessä, taloudellisessa tilanteessa, poliittisessa ilmapiirissä jne. yhteneväisyyksiä niihin kertoihin, jolloin metallit ja futuristiset trendit ovat aiemmin olleet pinnalla. Muoti ja trendit kun eivät koskaan ole itsenäisiä ilmiöitä vaan osa kokonaisuutta.

Oma mielipiteeni kuitenkin on, että trendit eivät myöskään ole yksiselitteiseti yhteiskunnallisten ilmiöiden peili vaan uuden luominen (vaikka usein aikaisemmista trendeistä vaikutteita hakien) on oleellinen osa muotia.

Anonyymi kirjoitti...

Heikoista signaaleista löytyy teoriaa myös sivuiltani www.future.vuodatus.net
joka on omistettu täysin heikoille signaalelle...
Tervetuloa piipahtamaan. Olen juuri yrittänyt koota sivuille kaikenlaista matskua mm. tulevaisuutta harrastavia varten :)

Tsemppiä duunillesi!

Anonyymi kirjoitti...

sain hyvää tietoa kemian esitelmääni kiitos!! <33 :)