5.4.2007

LONDON 13 - 17.6.07

Matkustan kesällä Lontooseen 4 päiväksi. Matka oli tarkoitettu alunperin vain loma-sellaiseksi (loma=shoppailu), mutta siitä muodustuikin aivan muuta!

Seminaarityössäni tarkastelin ja tutkin yhdessä Web 2.0 ja tulevaisuuden sekä trendien ennustamista.
Luku käsitteli yhteisöjä trendien "luojina" ja välittäjinä. Ensimmäinen oli suomalainen Hel-looks ja toinen lontoolainen Trendstop.

"Trendstop tarjoaa verkon välityksellä trenditietoa paristakymmenestä eri kaupungista. Lontoolaisen yrityksen palkkalistoilla on näin sanottuja trendispottaajia, jotka liikkuvat digikameroillaan missä milloinkin. Näiden ihmisten tehtävänä on valokuvata persoonallisesti pukeutuneita ihmisiä ja lähettää sen jälkeen kuva yritykselle. Tämän jälkeen yritys ennustaa trendejä ja työstää niiden pohjalta tietokonepohjaisia vaatemalleja, joita muotitalojen ja vaateliikkeiden suunnittelijat voivat muokata tarpeidensa mukaisesti.

Suomalaisen Jaana Jätyrin pyörittämä yritys on kasvanut kuudessa vuodessa monikymmenhenkiseksi maailmaksi, jossa työskentelee trenditutkijoita, websuunnittelijoita, graafikoita sekä myynti- ja markkinointiväkeä."

Lainaus seminaarityöstäni.
Lähde http://www.bisnes.fi/805/artikkeli_trendsetter.htm


Lähetin viestiä toimistoon ja kerroin kuka olen ja mitä olen tekemässä. Kerroin myös lopputyön suunnitelmistani. Sieltä ystävällisen kuuloinen Johannes soitti minulle takaisin hyvillä uutisillaan. Pääsen matkani aikana tutustumaan Trendstop -yritykseen. Ja mitä Johannes ei tiedä vielä, hän joutuu pienenmuotoiseen haastattelu/tenttiin tavatessaan minut!


LONDON ! HERE I COME !



Ei kommentteja: